Плехов Алексей (блог)

Як отримати довідки про несудимість та сімейний стан і коли необхідні

Необхідність в отриманні довідок виникає у різних випадках, серед яких можна виділити оформлення офіційних документів державного зразка або виїзд за кордон. Практика показує, що отримати довідку можливо самостійно, виконавши певні бюрократичні дії, чи замовити послугу у посередника. Наприклад, якщо знадобилася довідка про несудимість у стислі терміни, тоді проконсультуйтеся з представниками бюро перекладів «Дольче Віта». Спеціаліст зможе надати детальну інформацію, що належить до часового проміжку та цінової вартості послуги. Окрім процедури отримання, можливо замовити переклад та апостиль.

Коли необхідна довідка про несудимість

Зазначений документ видається Міністерством внутрішніх справ України та підтверджує інформацію, що певний громадянин не має судимості або на момент видачі документа не перебуває під кримінальним переслідуванням. Документ може знадобитися в різних випадках, зокрема:

  • Для працевлаштування;
  • Участі в тендерах або конкурсах;
  • З метою оформлення віз, дозволів на проживання за кордоном;
  • Для усиновлення дитини або оформлення опікунства;
  • При отриманні певних пільг.

Довідку можна отримати в сервісних центрах МВС, через ЦНАП (Центр надання адміністративних послуг) або через онлайн-заявку на офіційному порталі МВС. Також можна скористатися послугою посередника, щоб уникнути бюрократичних процедур.

Для чого необхідна довідка про сімейний стан

Зазначений документ підтверджує, що особа не перебуває в зареєстрованому шлюбі або, якщо перебуває, вказує на її актуальний сімейний стан. Ця довідка використовується в різних ситуаціях, зокрема:

  • Для укладання шлюбу;
  • Оформлення віз та імміграційних документів;
  • Купівлі-продажу майна;
  • Для вирішення спадкових чи нотаріальних справ.

Отримати довідку про сімейний стан можна в органах РАЦС або через нотаріуса, зробивши відповідний запит. У тому випадку, якщо не маєте вільного часу, щоб займатися бюрократичними моментами, тоді скористайтеся послугою надійного посередника. Наприклад, довідка про сімейний стан доступна для замовлення у бюро перекладів «Дольче Віта». Також компанія здатна перекласти документ на необхідну мову, якщо плануєте використання довідки в іншій країні. Щоб отримати детальну інформацію, проконсультуйтеся зі спеціалістом компанії зручним способом.

Що таке апостиль

Візуально виглядає, як спеціальний штамп, що проставляється на офіційних документах для підтвердження їх законності та автентичності, коли вони використовуються за кордоном. Апостиль спрощує процедуру визнання документів між країнами-учасницями Гаазької конвенції, яка скасувала вимогу легалізації іноземних офіційних документів. Документи, які найчастіше апостилюються:

  • Різноманітні види свідоцтв (народження, шлюб і т.д.);  
  • Освітні документи;
  • Нотаріальні акти;
  • Судові рішення.

Процедура апостилювання в Україні здійснюється через міністерства. У деяких випадках люди зіштовхуються з різними бюрократичними труднощами, бо потрібно виконувати коректні запити, дотримуючись певних термінів. Таким чином, якщо треба отримати апостиль та уникнути бюрократичних нюансів, тоді замовляйте послугу у надійного виконавця. А саме, бюро перекладів «Дольче Віта» займається зазначеною процедурою. Після отримання інформації, спеціаліст назве приблизні або конкретні терміни та ціну послуги. У деяких випадках може знадобитися тридцять робочих днів.

Висновок

Для отримання довідок в Україні, необхідно звернутися у певний орган та зробити запит. Кожна процедура має свої індивідуальні особливості, тому може знадобитися наявність конкретних документів. Альтернативний підхід полягає у тому, щоб знайти компанію, яка здатна виконати процедуру. Такий метод дозволяє уникнути більшості бюрократичних формальностей, тим самим отримати позитивний результат. Водночас варто розуміти, що не завжди процедури проводяться у стислі терміни, бо присутні різні аспекти, які впливають на часовий проміжок.

У зазначеному матеріалі наведене бюро перекладів «Дольче Віта», що функціонує в різних напрямках. Якщо на певному етапі виникли труднощі з отриманням довідок або апостилю, тоді зверніться за допомогою до спеціалістів компанії. Багато корисної інформації наведено на офіційному вебресурсі, також можливо проконсультуватися у телефонному режимі.

23.10.2024, 20:50

Text.ru - 100.00%