Плехов Алексей (блог)

Коли потрібна шпаклівка або штукатурка та де купити матеріали з доставленням

Шпаклівка та штукатурка — це будівельні матеріали, які використовуються на різних етапах ремонту, під час обробки стін та стель. Практика показує, що виконати процедури можливо самостійно, а для покупки знадобиться тематичний торговий заклад. Наприклад, в інтернет-магазині https://citadelbuddekor.com.ua/catalog/suhi-sipuchi-sumishi/cumishi-atlas/shpaklivky-i-shtukaturky-dolina-nidy/ доступні різновиди шпаклівки та штукатурки, від польського бренду DOLINA NIDY. Зазначена продукція має попит у країнах Євросоюзу та позитивно характеризується досвідченими майстрами.

Особливості використання штукатурки

Штукатурка використовується на початкових етапах ремонту і створює базовий шар на поверхні. Вона може бути цементною, гіпсовою або вапняною, залежно від приміщення. Рекомендується експертами у наступних випадках:

  • Стіна має серйозні відхилення від вертикалі або горизонталі;
  • Поверхня не відповідає вимогам, щодо гладкості або рівності для подальшої обробки;
  • При перепадах рівня, більше ніж 5-10 міліметрів;
  • Присутні тріщини на стіні, глибиною більше кількох міліметрів.
  • Зафіксовані пошкодження стін (дірки, ями).

Варто зазначити, що прецедентів при яких знадобиться штукатурка багато, тому рекомендується провести індивідуальний аналіз. Наприклад, матеріал здатен зміцнити старі стіни та покращити стан приміщення, з підвищеною вологістю повітря.

Коли потрібна шпаклівка або штукатурка

Як користуватися шпаклівкою

Шпаклівка наноситься тонким шаром (від 1 до 3 мм) на вже вирівняну поверхню для досягнення гладкості. Вона має більш тонку текстуру, у порівнянні зі штукатуркою. Щоб досягти ідеального результату, користуйтеся шпаклівкою у наступних ситуаціях:

  • Після нанесення штукатурки, коли поверхня вже вирівняна, але потрібно усунути дрібні дефекти.
  • На етапі підготовки поверхні до фарбування або наклеювання шпалер.

Зазначений матеріал є важливою допоміжною частиною, що дозволяє закріпити та покращити ефект штукатурки. Для отримання ідеальних рівних стін у жилому приміщенні, знадобиться якісно виконати усі практичні маніпуляції. Якщо на зазначеному етапі виникли певні труднощі, тоді звертайтеся за допомогою до професіоналів.

Особливості покупки

На українському ринку присутньо багато пропозицій, що дозволить підібрати оптимальний варіант. Враховуючи той факт, що результати ремонту розраховуються на десятки років, раціонально користуватися продукцією статусних виробників. Наприклад, торгова марка DOLINA NIDY розробляє продукти, згідно з чинними стандартами ЄС та має офіційних представників в Україні. На цей час, в інтернет-магазині «Цитадель» можливо замовити різні вагові норми продукції, починаючи з п’яти кілограмів.

19.09.2024, 17:16

Text.ru - 100.00%