Плехов Алексей (блог)

Три причини придбати чохол на айфон

Сотні разів на день ми беремо телефон до рук та кладемо його назад до кишені. Іноді ми лишаємо пристрій на столі чи ставимо на зарядку; прикладаємо до вуха під час розмови чи перевертаємо в руках, аби зловити гарний кадр. Усі ці маніпуляції роблять наше повсякдення насиченішим і приємним, але водночас вони підвищують ризик пошкодження смартфона.

Розберемося детальніше, які функції виконують чохли для apple та як обрати хорошу модель.

Причини носити айфон у чохлі

Привабливою рисою хорошого протектора є те, що він забезпечує захист на одночасно декількох рівнях. Така багатофункціональність і визначає три головні причини мати в арсеналі якісний чохол.

  1. Аксесуар допомагає підтримувати доглянутий вигляд девайса. На незахищеному корпусі лишаються відбитки пальців та жирні плями. На покритті може збиратися пил та бруд, а волога ризикує потрапити всередину пристрою. Усі ці фактори є вагомою причиною оснастити смартфон кейсом.
  2. Чохол захищає від подряпин. Косметичних дефектів майже неможливо уникнути при активному користуванні. Надовго зберегти девайс у “товарному” стані допоможе протектор. Варто зауважити, що гарний зовнішній вигляд корпусу підвищує шанси вигідно перепродати айфон.
  3. Кейс вбереже пристрій при падінні. Якісний чохол знизить силу зіткнення та інтенсивність струсу. Тому зовнішні та внутрішні елементи телефону з високою ймовірністю не постраждають.

Ще одною причиною придбати захисний аксесуар може бути зручність. Виробники сучасних чохлів дбають про кращий користувацький досвід, тому часто оснащують свої новинки цікавими доповненнями. Вироби з ремінцями, підставками, кільцями-тримачами, вбудованими акумуляторами, слотами для документів і карточок – ці та інші елементи розширюють функціональність аксесуарів.

На що звертати увагу, коли обираєш чохол

Окрім загальної якості та дизайну, при виборі варто приглядатися до деталей. Хороший протектор повинен мати надійні накладки для кнопок пристрою. Ці елементи можуть бути як окремими, так і складати частину загальної конструкції. Головне, аби форма та розташування накладок точно збігалися з параметрами кнопок. Також деталі чохла не мають порушувати природну чутливість натискання.

Протектор з виступаючими бортиками підсилює захист камер та екрана айфона. Щоб одночасно оснастити корпус і дисплей, можна придбати модель, що складається з кейса та захисного скла.

Перед покупкою чи замовленням варто зайвий раз переконатися, що чохол відповідає моделі девайса. Від цього залежить щільність прилягання до корпусу та ефективність захисту аксесуара.